Communiceren is nog nooit zó leuk geweest...

Waarom de Kindergebarenjuf?

Allereerst is het ontzettend leuk en bijzonder  om vanaf de leeftijd van gemiddeld 8 maanden met je baby te kunnen communiceren.

Daarnaast is het voor gefrustreerde baby’s, huilbaby’s en baby’s die zich moeilijk kunnen uiten een enorme uitkomst; ze kunnen al snel duidelijk maken wat ze willen of aangeven wat er aan de hand is.
 

De voordelen van baby- en kindergebaren

Uit onderzoek van de Amerikaanse gebarentolk Joseph Garcia is gebleken dat baby’s die vanaf ongeveer 6 á 7 maanden met regelmaat (ondersteunend) gebarentaal aangeboden krijgen, al vanaf de leeftijd van gemiddeld 8 maanden beginnen met communiceren. 

Je zult al snel merken dat het huilen van je baby afneemt doordat hij zich beter begrepen voelt. Dat geldt ook voor kinderen in de peuterleeftijd. Als het kind zich nog niet goed kan uiten door middel van gesproken taal en hierdoor gefrustreerd raakt, kan hij of zij op zo’n moment terugvallen op de gebaren die in een vroeg stadium in het leven zijn geïntroduceerd.

Kortom: door het gebruik van gebaren wordt het taalverwervingsproces van je kind in een eerder stadium geactiveerd dan bij kinderen die geen gebaren aangeboden hebben gekregen.

Uiteraard zijn er veel meer voordelen op te noemen van het gebruik van gebaren; graag ga ik hier dieper op in tijdens een van mijn activiteiten